Jeg gør rent

Frank Sinatra, Night and Day. Jeg nynner med. Det går lidt nemmere med at få vasket gulvene. ”night and day…. Da dum di dum” Fed tune. Jeg ville ønske, at de ville sætte mere af den slags musik på om natten, hvor jeg er på arbejde. Eller måske er det bare et radioprogram, som de ikke er opmærksomme på. Ved det ikke. Det er jeg også fuldkommen ligeglad med. Så længe der er den her lidt afslappede og alligevel aktive dansemusik på, så er det nemt at være på arbejde. Jeg kan jo synge med – lige så falsk og lige så højt, som jeg vil. Ingen hører mig. ”Niiiiight and daaaaaaayyyyy”.

Elsker natarbejde

Skønt at kunne arbejde om natten. I fred og ro. Uden forstyrrelser fra chefer, der gerne vil vise et venligt ansigt. Skønt at vide, at jeg kan gå hjem i morgen tidlig. Få nogle timers søvn, og stå op, og få en god dag.

Jeg har ikke nogen planer for i morgen. Men bare tanken om, at jeg kan gøre, hvad jeg vil, når alle andre er på arbejde og pukler som små arbejdsheste. Ja, så har arbejdshesten her været på arbejde og gjort alt klar til, at de kan få en produktiv dag i rene omgivelser.

Erhvervsrengøring i Århus

Jeg arbejder for et firma, der laver erhvervsrengøring i Århus: https://www.aarhusren.dk/. Det er et godt firma. De har styr på tingene: Jeg bliver betalt til tiden. Får bonus i ny og næ. Har en sød chef, som godt kan forstå det, hvis jeg akut har brug for at tage fri. Hun har altid en vikar parat. Hun kan være lidt skrap. Sådan noget med, at vi skal altså gøre arbejdet ordentligt. Der er jo mange ting, der afhænger af god hygiejne og grundig rengøring. Det handler ikke bare om at lufte ud, vaske gulve og vaske kaffekopper op. Nej, det handler om at skabe et godt arbejdsklima for dem, der er ansat i virksomheden, som jeg gør rent for.

Startede som studerende

Da jeg startede i firmaet som rengøringshjælp, var jeg studerende. Det er jeg sådan set stadigvæk. På sidste år. Jeg har formået at holde min studiegæld nede ved at arbejde for firmaet i lange perioder. Jeg har da også måttet sige nej til flere tilbud om at komme med ud at rejse. Men jeg har foretrukket at blive, hvor jeg har en god arbejdsgiver, som forstår mig, når jeg er stresset over eksamener. Og dem har jeg mange af. Som medicinstuderende skal man hele tiden til eksamen, synes jeg. Jeg er i mit sidste studieår. Derefter skal jeg i turnus. Jeg regner med at få en stilling in Norge. Håber det meget. Vil gerne assistere på en olieboreplatform. Vi ser om de ansøgninger, jeg har sendt, giver pote.
Indtil jeg finder min første stilling, bliver jeg ved her i firmaet. Det giver mig brød på bordet. Og jeg kender rutinerne ud og ind. Samtidigt ved jeg også, at de er glade for det arbejde, jeg gør. Jeg er jo blevet kåret som den gladeste medarbejder flere gange.