Type 2 diabetes

Jamen, det er da vist hel naturligt, når man kommer i min alder, svarede min mand, da jeg udtrykte en vis bekymring over, at han måtte op flere gange om natten for at gå ud og tisse. Jeg protesterede og sagde, at det nok var helt almindeligt, at man måtte op en enkelt eller to gange i det ærinde, men i et stykke tid har min mand været ude på toilettet tre eller firgange hver nat. Jeg er nervøs for, at han måske har udviklet en diabetes type 2 , for jeg ved, at hyppig vandladning netop kan være et symptom på den sygdom.

Det sagde jeg ligeud til min mand og bad ham om at få en aftale hos vores læge, så vi kan få konstateret, om min bekymring holder vand. For selvfølgelig er jeg ikke overbevist om, at han har fået sukkersyge, for der er stort set ikke andre af de symptomer, jeg har læst mig til, der passer på ham.

For eksempel er der ikke tale om, at han føler sig mere træt end tidligere, men jeg synes sådan nok, at han er begyndt at drikke mere vand, end han tidligere har haft for vane, og det kan også være et symptom på sukkersyge.

Men han bøjede sig heldigvis for mit ønske om et besøg hos lægen, hvor han var til en konsultation i sidste uge. Lægen havde fået ham til at levere en urinprøve, hvorefter lægen straks kunne måle, at min mand havde en let form for diabetes 2.

Lægen beroligede ham med, at det ikke var så alvorligt, at han skulle til at sprøjte sig med insulin hver dag, men lægen anbefalede varmt, at vi anskaffede os en blodsukkermåler, så vi selv kan holde øje med udviklingen af blodsukker hos ham. Den købte vi her: http://www.mitliv.dk/shop/mest-for-diabetikere/blodsukker-maaler

Så jeg har været på apoteket og købt sådan et apparat, for det er vigtigt, at der bliver gjort noget ved det hurtigt, hvis mængden af sukker i blodet begynder at stige hos min mand. Det havde lægen også understreget overfor ham, ligesom han havde givet min mand nogle gode råd med hensyn til de ting, han spiser og drikker.

Og netop det sidstnævnte er lidt af et problem for ham, for han drikker temmelig meget kaffe både på sit arbejde og herhjemme, men han har hele sit liv, siden han som ung begyndte at drikke kaffe, brugt sukker i sin kaffe. Og den går altså bare ikke længere, for det vil være det rene gift for hans helbred.

Så da jeg var på apoteket for at købe vores blodsukkermåler, spurgte jeg også om gode råd med hensyn til sødemidler som disse, som han kan bruge i sin kaffe – og også nogle, jeg kan bruge i madlavningen, når den står på dessert af en eller anden art.

Jeg fik gode råd hos vores apoteker, som i øvrigt fortalte, at han selv havde en let sukkersyge, så han havde en del erfaringer med blandt andet sødemidler. Han understregede også, at jeg altid var velkommen hos ham, hvis vi blev i tvivl om noget med hensyn til kosten.