Giftes med en tyk mand

Jeg skal giftes! Hurra! Jeg er så glad. Vi var ude at spise sammen forleden, og så lige pludselig spørger han mig, om jeg vil gifte mig med ham.

Jaet røg bare ud af munden på mig. Jeg har længe gået og spekuleret på om tegnene, jeg syntes, jeg kunne se, var rigtige. Det var de.

Stort bryllup

Det skal være et stort bryllup med kæmpefest for alle familiemedlemmerne og vennerne. Vi har rigtigt store familier begge to, og vi har også mange venner, så det bliver en stor fest. Vielsen skal ske i kirken. Det insisterer min forlovede på. Jeg er lidt ligeglad med, om det bliver en kirkelig eller borgerlig vielse. Så hvis han insisterer, så gør vi det.

Jeg har allerede købt en del dameblade, som handler om bryllup og udstyr, brudekjoler og gommens jakkesæt eller smoking. De skriver også mange artikler om, hvordan festen skal planlægges og om udsmykning – både borddekorationerne og festlokalerne. Romantisk.

Store størrelser i mandetøj

Naturligvis har jeg allerede fundet en del brudekjoler, som jeg skal se nærmere på. Men mens jeg læste en artikel om gommens beklædning på den store dag, slog det mig, at vi får en udfordring.

Det kan blive svært at finde en smoking, som min kæreste kan passe. Han er meget stor. Høj, kraftig – og lidt overvægtig. Ok, han kan godt nå at smide de her 10 kg inden dagen. Hvis han gør, det vil han se rigtig flot ud. Men alligevel. Der er ikke mange habitter til mænd i hans størrelse. Vi skal vist finde en forretning, som sælger herretøj i store størrelser. Ellers så skal vi have fat i en skrædder.

Jeg kender hans tøjnumre og størrelser og har været inde på nettet og kigge lidt på herretøj i store størrelser. Udvalget er sølle. Hvis de sælger habitter eller smokinger, så er det som regel helt klassisk stil. Ok, en smoking er en smoking. Men alligevel, der er ikke mange modeller at vælge imellem.

Min kæreste er meget bevidst om stil og sin egen fremtoning. Som designer, så er han ligesom trænet til også at være bevidst om det. Og han stiller meget store krav til kvaliteten af sit tøj. Jeg har på fornemmelsen, at det bærer hen imod en dygtig skrædder. Det vil sikkert blive et dyrt jakkesæt, men det må det så være. Vi skal kun giftes en enkelt gang.

Meget at kigge efter

Jeg kigger videre på nogle billeder af smokinger i et af damebladene. Egentlig er de flotte, men jeg tænker, at det ikke er hans stil. Og hvor ofte bruger man en smoking. Måske når det første barn skal konfirmeres. Kan han så være i den til den tid?

Jeg går ind på nettet og slår op i de gule sider for at finde skræddere. Finder tlf. numre og begynder at ringe rundt: Ja, goddag, jeg skal giftes, men min kommende mand har brug for herretøj i stor størrelse, kan I hjælpe? Svaret er altid, ja, da, send ham herind til os, så vi kan tale om mulighederne, og få taget nogle mål. Så kan vi give jer et tilbud. Hvornår skal den glade dag være?