Landmænd med lån og gæld

Som landmand er det helt naturligt at have gæld i sin virksomhed. Men de senere år har det været et temmelig sejt træk at slås med gælden, for indtjeningen har været direkte faldende, så den ellers ret pæne kassekredit, jeg har i banken, har ikke kunnet slå til.

Derfor har jeg efterhånden oparbejdet et større antal mindre lån hos blandt andet nogle af mine leverandører af foderstoffer og andet, ligesom det har været nødvendigt at optage nogle mindre lån hos låneudbydere på nettet. Det hele skal jo hænge sammen, og det er bestemt ikke noget stort privatforbrug, der er årsag til vores betrængte økonomi.

Men nu har jeg fået ryddet pænt op i økonomien. Jeg tog mig sammen til at få en grundig snak med min bank, som heldigvis viste sig at være meget imødekommende. Banken gik med til at bevilge et samlelån til erstatning for de mange mindre lån, jeg havde optaget forskellige steder.

Samtidig gik banken med til, at min kassekredit blev forhøjet med 200.000 kr., så jeg har mulighed for at omlægge en del af driften til noget mere rentabelt. Det er jeg meget tilfreds med, for det er bestemt ikke rart hele tiden at skulle låne penge forskellige steder bare for at kunne holde skruen i vandet.

Nu kan jeg igen kigge fremad og satse på afgrøder, der for tiden giver et betydeligt bedre afkast end den kornavl, jeg har dyrket de seneste mange år. Og jeg kan modernisere kvægdriften, så der bliver bedre tid til andet arbejde.

Læs mere på låneportalen Låne-penge.nu, hvor du finder al slags viden og information om de hurtige online lån.