Lønforsikring eller Akasse

Mange tror helt fejlagtigt at man skal vælge en lønforsikring eller en a-kasse, og sådan hænger det faktisk ikke sammen. Lad os lige se på hvad forskellen er på en a-kasse og en lønsikring.

En a-kasse er den klart mest brugte arbejdsløshedsforsikring i Danmark. Hvis du er medlem af en a-kasse og du mister dit arbejde, så er du sikret dagpenge. Dagpengesatsen er på ca. 16.000 kr. Det er staten der bestemmer dagpengesatsen og det har ingen betydning hvilken a-kasse du er medlem af.

En lønsikring er derimod en forsikring man kan tegne hvis man gerne vil sikre en højere del af sin løn. Mange danskere kan ikke klare sig økonomisk for 16.000 kr. før skat, og derfor er en lønforsikring en god løsning for dem.

Hvis du vil tegne en lønforsikring, så skal du først være medlem af en a-kasse. A-kassen sikre dig så dagpenge hvis du skulle gå hen og blive arbejdsløs. Dagpengesatsen er i dag ca. 16.000 kr. før skat. Herefter går en lønsikring ind og dækker dig ind op til de 80 % af sin løn, som man kan forsikre hos en lønsikring. Så hvis du mener at dagpengesatsen er for lav og ikke kan dække dine faste udgifter så skal du starte med at melde dig ind i en a-kasse også finde den lønsikring. Langt de fleste lønforsikringer har et samarbejde med en a-kasse og de anbefaler at man melder sig ind i deres a-kasse. Det bliver også mere og mere almindeligt at lønsikringerne er ejet af a-kasserne.