Børnepenge juhuuu

Det er nu dejligt hvert kvartal, når der kommer børnepenge fra det offentlige. Min mand og jeg har for længst besluttet, at disse penge ikke bare skal indgå i husholdningsbudgettet, men bruges udelukkende på vores to drenge på fem og otte år. Så fire gange om året afsætter jeg det meste af en dag til at gå i byen og købe børnetøj for de penge. Det giver så den fordel, at vi ikke i det løbende budget behøver at afsætte ret meget til børnenes påklædning.

Ikke sjældent falder udbetalingen af børnepengene sammen med, at der er børnetøj udsalg i flere forretninger. Jeg går ud fra, at forretningerne netop satser på de perioder, hvor de ved, at børnefamilierne har fået flere penge mellem hænderne.

Jeg starter som regel min indkøbstur med at finde nogle nye børnesko til drengene. Jeg mener, det er vigtigt med ordentligt fodtøj, som ikke er blevet for småt, og som passer til årstiden.

Når jeg har fundet de rigtige sko eller støvler til drengene, kommer turen til bukser og jakker. Jeg satser nemlig på at få indkøbt de dyreste dele af deres beklædning for børnepengene. Lidt undertøj og T-shirts finder vi nok plads til i husholdningsbudgettet.

Det er virkelig en stor fornøjelse for mig med disse tøjindkøb, for jeg nyder at finde noget rigtig smart og praktisk til drengene, og jeg har fuldt styr på deres størrelser, så der normalt aldrig er noget, der skal byttes, efter at drengene har prøvet tøjet eller skoene derhjemme.