Modetøj er et cirkus

Det er simpelthen et værre cirkus, når min søster Lise skal købe nyt tøj, og sidst  jeg var med hende rundt i samtlige byens butikker med dametøj, lovede jeg mig selv, at det var sidste gang.

Jeg skulle hente hende lørdag ved nitiden, men da jeg ankom, var hun dårligt nok stået op, så klokken blev halv elleve, inden vi kom af sted. Denne forsinkelse pyntede ikke på mit humør, men det skulle blive meget værre.

Grundlæggende er Lise ikke vanskelig, hun har en sikker smag og kan bære, hvad det skal være af modeller, men hun har så utrolig svært ved at beslutte sig til, hvad hun skal vælge, og det resulterer i, at hun absolut skal frekventere samtlige butikker med modetøj op til flere gange på indkøbsturen.

Den lørdag blev jeg simpelthen både sur og stresset, tiden gik, og lidt før klokken 13 havde hun endnu ikke købt noget, og da jeg gjorde hende opmærksom på, at forretningerne lukkede om et kvarter, sagde hun roligt, at så skulle vi tilbage til butikken på Østergade, som fører modetøj af mærket Cream, for hun vidste lige præcis, hvilken kollektion hun ville købe.

Fem minutter før lukketid styrede Lise målrettet ind i butikken og hen mod udvalget af modetøj, hvor hun nappede en lækker luftig Cream kjole, to silketunikaer, en smart underkjole og fire tørklæder. På slaget 13 betalte hun og udbrød: “Sikke en dejlig formiddag, jeg har fået præcis, hvad jeg gik efter. Skulle du også have købt noget?”