Farver og tidsånd

Min første tanke var, at det nok var en god ide, da et af de andre bestyrelsesmedlemmer i vores grundejerforening foreslog, at vi skulle anskaffe en hjerterstarter til vores sommerhusområde. Han begrundede det blandt andet med, at vi har et velbesøgt svømmebad, hvor folks aktiviteter måske kan øge risikoen for, at en eller anden pludselig får hjertestop.

En af de andre sagde næsten vrængende, at det vel bare er en smart trend, at der skal opsættes hjertestartere alle vegne. Men Svend, som var negativ, er nu næsten altid negativ i forhold til nye ideer.

Sagen er, at vi faktisk har temmelig mange penge i vores grundejerforening, og jeg synes bestemt, at det vil være helt i pagt med tidsånden, hvis vi bruger en mindre del af formuen på at gøre det mere sikkert at opholde sig i vores sommerhusområde og at være aktiv i svømmebadet. Det hele handler jo om at vælge – også når det gælder valg af farver.

Det udviklede sig til en vældig diskussion, men overordnet var det faktisk kun Svend, der var modstander af forslaget. Han måtte dog give os andre ret i, at når der hvert år er cirka 5.000 danskere, der rammes af et hjertestop, er der en realistisk sandsynlighed for, at det vil ske i vores område set over en årrække.

Tja, hvis folk ville tillægge sig en noget sundere livsstil, ville antallet af hjertestop nok være forsvindende lille, men det er sikkert ønsketænkning, sagde Svend.

Vores diskussion endte dog med, at selv Svend gik ind for, at vi skulle anskaffe en hjertestarter til ophængning et centralt sted.