Pladespillere?

Det er faktisk imponerende, hvis du tænker over det… Er du omkring de 40 eller ældre, har du med garanti haft masser af stjernestunder med musik afspillet fra en pladespiller. Men for yngre mennesker er det ikke sådan, og forleden (nytårsaften) gik det op for mig, at der faktisk findes mange unge mennesker, der end ikke aner, hvad en pladespiller er! Er du en af dem, kan du læse en hel masse mere om pladespillere her: http://www.danguitar.dk/category/pladespiller-193/

Teknologien udvikler sig med stormskridt, når det gælder ENHVER form for forbrugerelektronik i ordets bredeste forstand. Og det er faktisk imponerende at tænke på, at unge mennesker på 20-25 år end ikke kender til pladespillere, LP plader og sågar kassetteafspillere, som vi lidt ældre jo faktisk voksede op med. Hvem husker ikke aftener på teenageværelset med enten båndsalat eller en omgang statisk elektricitet på pladespilleren?

Måske husker du også de pladespillere, der blev markedsført som rejsegrammofoner (grammofon er et andet og gammelt ord for pladespiller)? De havde en højttaler i låget – ikke ligefrem den slags kvalitet højtaler, man kan købe nu om dage til priser, der ligger langt, langt under, hvad de var dengang. Se bare her, når det gælder højtalere.

Imponerende er det altså – og faktisk også en smule skræmmende, at det går så stærkt. Jeg har i øvrigt læst, at pladespillere og LP plader er ved at få en renæssance blandt musikelskere – angiveligt grundet lyden. Men der er vel også mange, der stadig har stakkevis af LP plader far dengang, de var unge, og LP’ere var det absolut bedste musikmedium?

Senere kom CD afspillerne, og de er sørme også allerede ved at være antikvariske. Hvad mon det næste bliver, når det gælder lyd og musik?