Webshop i WordPress

Min gamle veninde Inga (helt tilbage fra skoletiden) har åbnet en forretning, hvor hun sælger en lang række spændende varer på nettet. Hun har fået bygget en rigtig flot hjemmeside, der også er en webshop, og det går faktisk rigtig godt for hende. For et halvt års tid siden fik hun nogle udfordringer, hvor hendes tidligere gode placeringer i søgemaskiner begyndte at rasle ned. Det gav en omgående og negativ effekt på hendes salg, så hun tog kontakt til en specialist i den slags, der uden at blinke sendte hende til en anden specialist, der har hastighed som speciale: Kim Tetzlaff.

Der skal caches, og shortcodes skal nedbringes

Det var meldingen fra ham – og Inga sad tilbage som et stort spørgsmålstegn, hvilket hun gjorde manden opmærksom på. Han fangede omgående, at hun nok ikke var så teknisk anlagt, så han foreslog hende, at hun læste et par af hans artikler om emnet, og hvis hun så følte sig i gode hænder, ville han sørge for rettelser og ændringer i hendes WordPress.

Han henviste hende til disse to artikler:

Inga fik dem læst, og selvom det var begrænset, hvor meget af det hun dybest set forstod, var hun absolut ikke et sekund i tvivl om, at han vidste, hvad han talte om. Hun oprettede et login til ham, aftalte betalingen og så ventede hun ellers.

Efter en lille uges tid ringede Kim til hende og sagde, at han faktisk var færdig. Han sendte så en test til hende via email: Målinger af hastigheden på¨hendes hjemmeside før og efter hans arbejde.

Hendes forside gik fra 2,8 til 0,9 sekunder! En produktside fra 1,8 til 1,1 sekunder!

Det var alligevel forbedringer, der var til at føle på.

Hurtigere gav placeringerne igen

Inga ventede en lille måneds tid, og så var hendes placeringer tilbage og faktisk endda forbedrede i forhold til tidligere. Da hun ikke havde foretaget andet end det arbejde, som Tetzlaff udførte, måtte de genvundne placeringer altså skyldes de markante forbedringer i hastigheden.

I dag er hun meget forsigtig med at bruge shortcodes i sin WordPress – dem brugte hun ganske flittigt tidligere.