Badeværelset

Et af de vigtigste rum i vores bolig er badeværelset. Det er ofte et rum, som vi ikke tillægger den største betydning. Heldigvis er der ved at ske en ændring her. Der er flere og flere mennesker, der har fået øjnene op for, hvor vigtigt badeværelset er for os.

Det er jo ofte det rum, vi besøger først – efter en god nats søvn. Det er et rum, som alle i husstanden anvender. Det er et dog også et fugtigt rum. Derfor er det vigtigt, at det er nemt at gøre rent i det. (Hvem gider at bruge timevis på rengøring?)

Funktion og design

Badeværelset skal derfor indrettes funktionelt. Der skal anvendes materialer, der kan tåle fugt. Det skal helst også være behageligt at opholde sig i. Der må ikke være koldt. Det er en stor fejl, hvis I ikke sørger for varme i badeværelset!

En af de største fejl vi gør, når vi indretter badeværelset, er, at vi ikke sørger for at afskærme vores bruseniche. Det er direkte farligt – og faktisk er det ikke særligt økonomisk: Vand på gulvet trækker kulde til sig.

Afskærmning af bruseniche

Så: Brusenichen skal afskærmes. Og det gør du bedst med en brusedør som du kan se her. Det er en glasdør, du kan sætte på, så brusenichen bliver lukket på alle fire sider. Det betyder, at der ikke sprøjter vand ud på badeværelsets gulv. Det betyder også, at du holder bedre på varmen inde i brusenichen. Du får dermed et godt varmt bad – hver morgen.

Pige i brusebad

Brusedøre findes i mange forskellige størrelser – og med forskellige åbne-lukke-mekanismer. Du kan finde dem som skydedøre, foldedøre eller som almindelige døre, som du bare lukker og åbner – ligesom en almindelig dør. Det er noget, du lige skal overveje: Hvad vil passe bedst til din bruseniche? En foldedør kræver plads. En skydedør er nok den mest pladsbesparende løsning. Den er derfor ideel, hvis du skal have en brusedør i dit lille badeværelse.