Pas på din bil

De siger, at priserne på brugte biler stiger. Og det er da også rigtigt. Hvad grunden egentlig er, kan jeg ikke lige gennemskue. Det har muligvis noget at gøre med, at EU vil forbyde salg af diesel- og benzindrevne biler efter 2035. Det er der ’kun’ 23 år til. Det kan også have noget at gøre med, at benzinpriserne er steget gevaldigt, og at beskatningen på nye biler generelt er steget. Mulighederne er mange.

Hybrid- og elbiler

Heldigvis er der mange i Danmark, som allerede har indset, at benzin og diesel er noget skidt for miljøet. Mange har skiftet til hybridbiler, som kan køre på både el og benzin. Fornuftigt nok. Infrastrukturen, der giver os mulighed for at oplade bilens batteri, er bare stadig ret mangelfuld. Husk, at også hybridbiler og elbiler skal rustbeskyttes!

Elbiler skal undervognsbehandles

Ok, vi har stadig 23 år foran os, hvor vi gerne må købe benzindrevne biler. Hvis vi vil betale for benzinen. Og nogle af os har da også været så heldige at have købt en brugt bil, som vi rent faktisk har kunnet sælge med en god gevinst, fordi priserne er steget. Det kan også godt være, at du har købt en splinterny bil, som du sikkert kan få en god pris for i dag.

Beskyt din dyre bil mod rust

Men lyt lige til et godt råd, som meget få bilejere tænker på: Sørg for at få bilen til undervognsbehandling. Uanset om det er en ny eller en brugt bil, du har. Uanset om det er en hybridbil eller en bil, der kører på benzin eller diesel. En undervognsbehandling vil nemlig sikre dig, at du kan få en endnu bedre pris for din bil, hvis du står og vil sælge den. Og ja, selvom priserne på brugte biler er steget, hvorfor skulle du så ikke tage den ekstra gevinst med? Det ville jeg da gøre. Det ville sikkert bidrage til, at jeg får bedre råd til at købe en mere miljørigtig bil senere. Eller bare en lidt større bil. Hvem vil ikke gerne have en større og stærkere bil? Det er jo bare sådan. Vi vil gerne køre i gode og sikre biler.

Og det er en anden dimension ved undervognsbehandlingen. Den gør faktisk din bil til en sikker bil. Det kan godt være, at bilen ser splinterny ud, fordi den er blevet pudset og poleret. Men der kan også være små bitte huller, som bevirker, at fugt kan trænge ind og danne rust. Og det kan blive en kostbar affære at få repareret rust på en bil.

God rustcenter i Odense

Hvis du vil have en henvisning, så kan jeg anbefale et servicecenter, hvor du kan sende din bil til undervognsbehandling i Odense – dem her. Jeg bruger det selv og er mere end tilfreds med den service, de giver mig. Ok, du bor ikke i Odense, men måske kender de en god konkurrent på Sjælland, som du kan bruge. Jeg vil gerne spørge dem, bare sig til. Og det er et tilbud, jeg giver dig, fordi du skal altså huske at undervognsbehandlingen bidrager til at din bil ikke lider et værditab. Og jeg ved, at du ønsker dig en ny – lidt større bil.