Brug lidt penge på gulvet

Det er fantastisk, hvad et nyrenoveret indgangsparti kan gøre ved en forretning. Det er min kones tøjbutik et fremragende eksempel på. Da hun åbnede butikken for fem år siden, fik hun pæn succes med den lige fra starten, og selv om butikken ligger lidt tilbagetrukket med facade ud mod en parkeringsplads – og altså ikke på byens gågade – opnåede hun en omsætning, der oversteg forventningerne.

Men for et halvt års tid siden pegede hendes revisor på, at det måske var på tide at få brugt nogle penge, for forretningen var efterhånden blevet helt selvfinansierende og med godt med sul på bankkontoen. Min kone besluttede derfor at friske facaden op og give butikken et mere kvalitetsbetonet udseende.

Hun kontaktede en arkitekt, som foreslog at beklæde selve facaden med blankpoleret skifer, der gerne måtte være i forskellige nuancer. Læs om det på den bedste blog om sten i Danmark.

Til den brede gangsti ind mod butiksdøren ville han foreslå en belægning med fliser af sandsten, som man også kan få i forskellige nuancer. Han ville foretrække en blanding af dark sandstone og Sahara sandstone, men da min kone så nogle vareprøver fra leverandøren af både skifer og sandsten, var hun ikke i tvivl om, at det i stedet skulle være en blanding af red sandstone og Sahara sandstone.

Nu er der gået nogle måneder, siden renoveringen af butikkens facade blev tilendebragt, og min kone kan konstatere en væsentlig fremgang i omsætningen. Den forskønnede facade trækker kunderne til fra parkeringspladsen, fordi den udsender signaler om kvalitet og smag. Så det var en god investering.