Forfængelige mænd?

Mænds forfængelighed er et emne, som ofte er til diskussion. For nylig så jeg en udsendelse i fjernsynet, der handlede om mænd, som lagde makeup, når de skulle en tyr i byen. Og der var vel at mærke ikke tale om homoseksuelle mænd, men om unge fyre, som bare ville se bedst muligt ud i deres jagt på pigerne.

Udsendelsen gik i dybden, og nogle af de unge mænd fortalte om, hvordan de for eksempel udvalgte sig en helt speciel shampoo for at få hårpragten så blød og skinnende som muligt. Nogle af dem brugte også andre hårprodukter som balsam og lignende for at opnå den helt rigtige glans i håret.

Jeg tænkte ved mig selv, at det måske var lige ved at tage overhånd med de unge mænds forfængelighed, men på den anden side var lødige hårprodukter måske nok bedre end at bruge oceaner af voks i håret for at få det til at stritte på den helt rigtige måde.

Men da en ung mand så berettede, at han faktisk brugte hair extensions for at få den helt perfekte frisure, når han skulle i byen, syntes jeg nu nok, det var ved at blive for meget med forfængeligheden. Men den unge fyr fortalte, at han i sit arbejde var nødt til at være ret kortklippet, men han havde også konstateret, at mange af de unge piger helst faldt for en fyr med mere hårpragt, og det var grunden til, at han brugte meget tid på den helt rigtige frisure.