Frederiksberg – København

Nu, hvor vi endeligt har fundet vores drømmebolig, så har vi altså taget beslutningen om, at vi sætter os i gæld i de næste mange år. En bolig er ikke en lille investering. Det er en investering for livet. Den bolig, som vi har fundet, og gerne vil købe, koster noget mere, end vores økonomi egentlig kan holde til. Men på en eller anden mystisk vis har vi fået overbevist banken og kreditforeningen om, at vi kan tilbagebetale lånene uden problemer.

Et par hårde år

Det bliver hårdt i de næste år. Det ved vi. Men vi bliver glade. Og med tiden vil økonomien blive bedre. Hvis alt går, som vi håber, og har planlagt.
Nu er der så bare det, at vi kan købe huset. Men vi kan ikke betale alle de omkostninger, som vi vil få, fordi vi vil lave en del forbedringer i huset. Det bliver et problem.

Vi har talt lidt med vores forældre om det, og min mands forældre er villige til at give ham et arveforskud. Mine forældre vil give os et billigt lån. Så muligvis kan vi klare de udgifter via den vej.

En del at gøre

Nogle af de ting, som vi skal have ændret i huset, handler om, at vi skal have revet nogle vægge ned, så vi kan få nogle større og lysere rum. Ja, udskiftning af hårde hvide varer i køkkenet er bare et must. Og badeværelserne kunne faktisk også godt trænge til et par kærlige hænder. Det er jo næsten standard i ethvert huskøb, at der skal gøres noget ved køkkenet og badeværelserne i det.

Og så er der lige det her med dørene og låsene. Vi har jo læst os frem til, at det altid er en god idé at udskifte låsene til husets døre, når man flytter ind.

Låsesmed fra København er på Frederiksberg

Vi har da også fundet en låsesmed på Frederiksberg, som kan komme og gøre det arbejde. Det er dog ikke den store, umiddelbare udgift, vi får. Ham, vi har fundet, er ganske billig og yderst professionel: https://www.dencyklendelaasesmed.dk/

Den store udgift bliver i første omgang selve udbetalingen på huset. Men kan vi klare det uden at blinke, så kan vi klare alt andet. Det har vi lovet hinanden – og vores forældre. Ja, det bliver måske hårdt at se pengene, vi har sparet op forsvinde fra kontoen. Men vi må tænke på, at pengene går til, at vi får vores drøm opfyldt. Et skønt hus på Frederiksberg. Tæt på Københavns centrum. Men med fordelene et hus giver: Plads og luft til børn. En have. Et almindeligt liv. Ingen stress over at skulle betale bilforsikringer og den slags. Vi har jo ikke brug for en bil. Vi bruger cykler og offentlige transportmidler, når vi skal rundt.

Vi skal bar ei gang

Så ja, det er bare med at få sat hele handelen i gang. Hurtigst muligt. Advokaten har tjekket, at alle papirer er i orden. Vi venter lige på den sidste godkendelse fra banken. Og revisoren er sat til at presse på, så pengene kan blive overført. Har vi noget at frygte? Intet. Vi har kun noget at glæde os til: Se huset blive endnu skønnere og vores børn vokse op i det.