Vanløse slår Roskilde

Mine forældre er flyttet. De har altid boet i Vanløse. Jeg ved faktisk ikke, hvad der er sket med dem. Men efter at jeg flyttede hjemmefra, så har de talt længe om, at de ville finde noget mindre at bo i, men noget eksklusivt. Ok. Så de er flyttet til Gentofte. De bor i en lejlighed nu. En meget eksklusiv lejlighed med udsigt ned til kysten. De er glade for at bo der. Føler sig godt tilpas. Ok, min mor har haft lidt problemer med at finde en god vinduespudser i Roskilde dengang hun var der. Det er sådan en af de ting, som hun vægter meget: Altså at vinduerne er rene. Det har også været lidt svært for hende at vænne sig til ikke at have så meget plads, som hun var vant til, da de boede i Vanløse.

Savner det

Ja, hun indrømmer da også, at hun en gang imellem savner at gå på havearbejde. De har jo ikke have der, hvor de bor nu. Hun siger, at hun savner at få jord under neglene og at se bedene blomstre om sommeren. Men sådan er det jo, når man bor i lejlighed. Hun har nogle potteplanter, som hun passer og plejer og de grønne fingre, får da lidt jord på sig. Men åbenbart ikke nok. Hun beklager sig, også over at der er lidt langt imellem venlige håndværkere. Forleden havde hun brug for en blikkenslager. Hun ringede til én. Han kom og reparerede røret. Det var bare en lille ændring, der skulle til. Han havde været sur og mopset at tale med.

Gentofte er da OK

Jeg tror, at hun med tiden vil vænne sig til betingelserne i Gentofte. Men jeg kan forstå, selvom hun hårdnakket siger, at alt er godt, at hun savner Vanløse. Der kendte hun jo alt og alle. Lige fra kassedamerne i supermarkedet til alle håndværkerne hun havde brug for. Hun siger det ikke. Men når jeg besøger hende og min far i deres nye lejlighed, så kan jeg mærke, at hun er lidt urolig. Måske føler hun sig stadigvæk ikke hjemme i Gentofte.

Vanløse glemmer hun ikke

Hun taler altid om Vanløse, når jeg er hos dem. Om dengang vi måtte ringe efter en vinduespudser i Vanløse, fordi hun var faldet ned fra stigen, og havde forstuvet sin højre hånd. Om dengang jeg gik til håndbold i Vanløse og var med til at vinde regionsmesterskabet. Om dengang vi – min bror og jeg – gik til dans nede i en kold sportshal i Vanløse. Ja, hun taler konstant om Vanløse.

Jeg fatter ikke, hvordan min far kan holde det ud. Han må høre på, at hun altid taler om Vanløse. Han lader som ingenting. Siger bare, at hun skal have tid til at akklimatisere sig. Sikke et ord. Akklimatisere. Måske har han ret. Men jeg må altså indrømme, at jeg er lidt ked af det på min mors vegne. Hun er blevet placeret i en luksuslejlighed, hvor hun ikke har noget at lave. Hun har langt til sine veninder. Og hun har kun et par potteplanter at hygge om. Min far arbejder jo meget endnu. Er næsten aldrig hjemme. De burde flytte i lejlighed i Vanløse.