Handyman lægger selv klinker

Vores svigersøn, Jan, er en rigtig handyman, så han og vores datter veg ikke tilbage for at købe et temmelig gammelt hus, der med ejendomsmæglerens ord “trængte til en kærlig hånd”. Både min mand og jeg bemærkede første gang, vi så huset, at der vist skulle mere end en enkelt kærlig hånd til, før det blev egnet til at bo i.

Men de unge krøb på med krum hals, og Jan er i stand til at lave det meste af håndværksarbejdet selv, så istandsættelsen stort set kun koster dem materialerne. De er startet med husets eneste badeværelse, som til gengæld er pænt stort. Al indmad er fjernet fra rummet, og nu skal Jan i gang med at lægge nyt gulv og efterfølgende sætte fliser op på væggene.

De to unge har i et stykke tid været på udkig efter de helt rigtige materialer til gulv og vægge, og de er endt med at vælge et noget sydlandsk look i badeværelset. De har fundet nogle virkeligt flotte italienske klinker med et temmelig rustikt udseende, som de vil have på gulvet, og Jan er netop i disse dage i fuld gang med at lægge klinkerne.

Det er også italienske fliser, de har valgt til væggene, hvor der skal sættes fliser op i cirka halvanden meters højde, mens der skal pudses med gipsgranit på den øverste del af væggene. Vi har set de forskellige klinker og fliser, men det er svært at forestille sig, hvordan helheden bliver, så vi glæder os til at se resultatet.