Hvordan bliver jeg lærer?

Vores datter, Frida, havde for lidt siden besøg af sin gode veninde, Majken, der er hjemme på weekendbesøg fra den efterskole, hvor hun har valgt at tage 10. klasse. Det var hyggeligt at hilde på Majken, som vi ellers ikke har set i et par måneder.

Frida, der er et år ældre end Majken, fik i sin tid også tilbuddet om at tage på efterskole, men hun afslog, og efter 10. klasse ville hun hellere fortsætte sin skolegang på byens HF og VUC, så hun så hurtigt som muligt kunne sætte studenterhuen på sit hoved. Hun skal i gang med at finde uddannelse – og hun kigger meget på hjemmesiden finduddannelse.dk

Da Majken var på besøg, snakkede vi om, hvad hun tænke sig i forhold til uddannelse, og det var hun ikke et sekund i tvivl om, for hun har i flere år været sikker på, at hun vil være sygeplejerske, og derfor har hun også tænkt sig at tage en HF eksamen, som kan give adgang til sygeplejestudiet.

Jeg synes, det er fint, at sådan et par unge piger har en klar plan med hensyn til, hvilken uddannelse de vil tage. Det kan selvfølgelig sagtens være, at de skifter mening, inden de begynder på selve uddannelsen, men det er godt, at de i hvert fald har noget at sigte efter og tager de eksamener, der er nødvendige for at kunne starte på uddannelsen.

Frida har i flere år vidst, at hun vil være lærer, så når hun er færdig med sin HF eksamen, skal hun starte på seminariet i Aarhus, hvorfor hun nødvendigvis må flytte hjemmefra. Hun har søgt ind på læreruddannelsen – og hun glæder sig!