MC under bilforsikring?

Kan man ikke have flere motorkøretøjer på samme forsikring, spurgte jeg bevidst naivt, da jeg sad på mit forsikringsselskabs kontor for at få tegnet en motorcykelforsikring. Jeg havde nemlig lige købt den drømme-MC, som jeg i det sidste års tid havde sendt lange misundelige blikke efter, hver gang jeg så den.

Som ung kørte jeg meget på MC, men så kom der børn og almindeligt familieliv, så den tohjulede blev skiftet ud med en bil. Nu er det mere end 20 år siden, og min lyst til at suse ud ad landevejen med vinden susende omkring mig, har meldt sig med fornyet styrke. Økonomien er til det, så nu har jeg købt den BMW, som lige passer til mig.

Assurandøren smilede venligt og begyndte at forklare, at der hørte en forsikring til hvert enkelt motorkøretøj. Du kan for eksempel heller ikke havde to ejendomme på den samme husforsikring, ligesom du selvfølgelig heller ikke kan have to eller flere personer dækket af den samme ulykkesforsikring.

Stop, sagde, det var kun min spøg, for jeg ved det naturligvis godt. Men i betragtning af, at min kone og jeg har alle vores forsikringer i dit selskab, må du kunne finde en fair pris til mig. Du skal jo også huske på, at jeg ikke længere er en ung mand, der skal styrke sit ego ved at sætte nye hastighedsrekorder på vejene. Jeg skal bare ud at cruise stille og roligt på min BMW.

Om det hjalp, ved jeg ikke, men forsikringen er lidt billigere end ventet.