Rejser og Sukkenes Bro

Ponte dei Sospiri! Det lyder både mere romantisk og mere dramatisk end den danske oversættelse: Sukkenes Bro. Selve den lille bro er jo ikke ret meget i sig selv, som den forbinder Dogepaladset i Venedig med nabobygningen, som vist i tidernes morgen var et fængsel. Broen fik sit navn, fordi de fanger, der skulle henrettes, blev ført fra den ene bygning til den anden ad den bro. Og man formoder vel, at de har sukket dybt på vej til skafottet.

Nå, det er bestemt ikke kun uhygge, man oplever i Venedig, som jeg holder meget af. Jeg har været på flere rejser til Venedig, og hver gang jeg genoplever det sydende liv på Markuspladsen, bliver jeg i godt humør og beslutter mig for, at det ikke skal vare så længe, før jeg igen holder en ferie i Venedig.

Da jeg var i Venedig første gang for mere end 20 år siden, var det i forbindelse med en bilferie. I dag er det heldigvis lettere og mere komfortabelt at rejse til Venedig, som ellers ikke er det mest oplagte mål for en charterferie.

Men i kraft af internettet er det blevet legende let at finde billige rejser til Venedig, og det må jeg indrømme, at jeg benytter mig af mindst hvert andet år. Efter at jeg er blevet pensionist og enkemand nyder jeg meget at tage interessante steder hen og få nogle kulturelle oplevelser. Og så er det jo bare et ekstra plus, at man i Venedig er mestre i det italienske køkken.