Paris – mine bedste rejser

Om få måneder har jeg faktisk 25 års jubilæum som stewardesse i et stort luftfartsselskab, men jeg har nu ikke tænkt mig at holde op med det arbejde foreløbig. Det kan af og til være et temmelig hårdt job, men jeg elsker det arbejde og får en masse forskelligartede oplevelser hver eneste arbejdsdag.

Det er lidt interessant at tænke på den udvikling, der er sket indenfor min branche. For år tilbage var langt de fleste passagerer forretningsrejsende mænd med slips og jakkesæt. Men efter et stærkt stigende udbud af billige rejser har kundekredsen ændret sig markant.

I dag er vores passagerer gennemgående meget mere afslappet klædt, og det er selvfølgelig ikke usædvanligt at have unge mennesker i cowboybukser og med rygsæk som passagerer.

Det synes jeg faktisk er berigende, og jeg glæder mig i mit stille sind over, at unge mennesker rejser så meget, for det modner dem og er med til at klæde dem på til det voksenliv, der venter lige om hjørnet.

For eksempel havde jeg forleden dag et ungt kærestepar, begge 18 år gamle, med på en flyvning til Paris. De havde sparet lidt penge sammen for at få råd til et par tilbud rejser til ”byernes by”, som de længe havde haft lyst til at besøge. De fortalte, at det faktisk for begges vedkommende var første gang, de var ude at rejse med rutefly, mens de begge flere gange havde været på charterferie med fly.

De glædede sig forståeligt nok meget til en uge i Paris.