Min kone vil handle hus

Min kone sad ved spisebordet i køkkenet og læste i et eller andet, da jeg kom hjem fra arbejde i går. På afstand kunne jeg se, at det var en lille folder af en eller anden slags, og efter at have kysset hende goddag kunne jeg ikke lade være med at bukke mig ned og kigge nærmere på folderen – af ren nysgerrighed, selvfølgelig. Dens overskrift var: Sælg bolig selv.

Der var ret beset ikke noget mærkeligt i, at hun studerede netop den folder, for nu har vi haft vores hus til salg i næsten halvandet år, og der er stort set ikke sket noget som helst. Måske lige bortset fra, at vi hele tre gange har justeret prisen ned efter råd fra vores ejendomsmægler.

Min kone bemærkede tørt, at da det nu ikke havde båret frugt med en ejendomsmægler, syntes hun ærligt talt, at vi skulle forsøge os med selvsalg. I folderen havde hun fundet en del gode råd til at undgå diverse fælder i forbindelse med salg af bolig, så hun mente, tiden var inde til, at vi skulle kaste os ud i projektet.

Jeg følte uvilkårligt en nervøs sugen i maven, for hvad kan man ikke rende ind i, hvis man ikke har en ejendomsmæglers ekspertise i baghånden? På den anden side står vi med en god tilstandsrapport, og i sidste ende skal en advokat jo sikre, at alt det juridiske i en handel er i orden. Så vi blev enige om at kaste os ud i det.