Pleje af løbesko

Mange løbere forstår sig ikke på at pleje løbesko. Men hvorfor skulle man også pleje sine løbesko? Jo, fordi så holder de længere, og det betyder at du ikke skal købe nye løbesko lige så ofte. Her i denne artikel får du en kort guide til hvordan du kan pleje dine løbesko så de holder længere. Der er nemlig nogle helt grundlæggende ting, der kan være gode at opfylde, men som langt de færreste løbere tænker over. Det går ud over dine løbesko og din pengepung.

Løsn dine løbesko efter brug

Langt de fleste løbere er trætte når de kommer hjem fra en løbetur. Man vil gerne hurtigt af med skoene og slappe af. I det gode vejr vil man gerne have fødderne fri så de kan dampe af i solen. Når det er koldere, er vi inden døre og her ved vi alle det ikke er smart at have løbesko på. Derfor smider vi løbeskoene. Men hvad er det vi glemmer? At løsne løbeskoene.

Det er meget vigtigt at løsne dine løbesko efter du har været ude at løbe. Du må meget gerne løsne dine løbesko mere end rigeligt og du skal selvfølgelig løsne dem inden du tager dem af. Gør du ikke dette, ødelægger du hælkappen efter 15-20 løbeture. Det er hammer ærgerligt at løbe rundt i et par løbesko med en oprevet hælkappe. Det kan give utallige vabler, hvilket medfører at din løbsoplevelse ikke bliver helt lige så sjov.

Pas på med vask af løbesko

Det kan være farligt at vaske dine løbesko. Hvis de lugter meget slemt og du insisterer på at vaske dine løbesko, bør du tage sål, snørrebånd og så meget andet som muligt ud af løbeskoen. Sørg for at du vasker løbeskoene på et kort program, og vigtigst af alt er at du får dem hurtigt til tørret.

Vasker du dine løbesko ved for høj temperatur, kan du risikere at ødelæggen Gel’en der sidder i løbeskoene. Uden en god fast Gel, mister skoen sine støddæmpende egenskaber.

Det var to konkrete fif til hvordan du kan passe bedre på dine løbesko. Held og lykke.