Proteinpulver og atleter

Muskelmasse spiller ikke kun en afgørende rolle for bodybuildere og styrkeatleter. Der findes rigtigt mange sportsgrene, hvor større muskler giver en fordel. Og her kan proteinpulver være en god hjælpende hånd.

Det er ikke nogen hemmelighed, at proteinpulver er et meget populært kosttilskud blandt bodybuildere. Og med god grund. Protein er det makronæringsstof, som spiller den absolut vigtigste rolle i forhold til muskelopbygning. Og giver proteinpulver en lang række fordele. Proteinpulver er langt mere letfordøjeligt og letoptageligt, end almindelige fødevarer, og er derfor specielt velegnet til indtagelse lige efter træning. Det er også let og bekvemt, at booste ens daglige proteinindtag, med en velsmagende proteinshake, hvis man ikke har tid til at lave mad.

Det er som sagt ikke kun bodybuildere og styrkeatleter som kan drage fordel af fx Bodylab proteinpulver. Proteinpulver giver nøjagtigt de samme fordele for atleter som har brug for større muskelmasse. Det kunne være boksere som gerne vil rykke en vægtklasse op, eller kasteatleter som kan drage fordel af en større kropsmasse. Her vil proteinpulver give nøjagtigt de samme fordele som bodybuildere igennem årevis har nydt godt af.

Det er nemlig ikke kun mængden af protein som er afgørende. Det er klart, at man kan få sit daglige proteinbehov dækket via ens kost, men proteinpulver har som nævnt tidligere en række fordele, som man ikke umiddelbart kommer uden om. Kvaliteten af ens protein spiller nemlig også en rolle. Og proteinpulver har en meget høj ernæringsmæssig kvalitet. Tager man eksempelvis whey proteinpulver, så har det den absolut højeste biologiske værdi af alle proteinkilder. Samtidig er whey proteinpulver ekstremt letfordøjeligt og letoptageligt. Proteinpulver af denne type er derfor specielt velegnet til indtagelse lige efter træning, da whey proteinpulveret optages og udnyttes lynhurtigt. Man kan også få proteinpulver som optages langsommere. Det kunne eksempelvis være kasein proteinpulver. Denne type proteinpulver egner sig godt til indtagelse lige inden sengetid, da proteinet tager længere tid om at blive optaget, og da der derfor er protein til rådighed for kroppen, længere ind i natten.

Uanset om man vælger whey proteinpulver eller kasein proteinpulver, så vil det kun bidrage positivt til atletens målsætning om at øge muskelmassen. Muskeltilvækst kræver, at der er tilstrækkeligt med protein til rådighed, og så selvfølgelig, at der er et overskud af kalorier. Men for det meste spiser atleter store mængder mad, og har typisk ikke problemer med at få dækket dette behov. Det er ofte sværere at få dækket behovet for protein, hvorfor proteinpulver kan spille en afgørende rolle for om man når sine mål med at øge muskelmassen.

Hvor meget proteinpulver man vælger at supplere kosten med, afhænger selvfølgelig af den enkelte. En atlet på 70 kg har ikke brug for ligeså meget protein som en atlet på 110 kg. Og der er også forskel på hvor god man er til at få dækket proteinbehovet via ens kost. Nogle personer vil kunne klare sig med en enkelt proteinpulver shake efter træning, mens andre har brug for flere proteinpulver shakes dagligt. Uanset hvad, så vil proteinpulver gøre det lettere at opbygge ny muskelmasse, for både bodybuildere, samt atleter der har behov for større muskelmasse.