Rådgivning om boligkøb

Vi står i en situation, hvor vores datter har brug for hjælp. Det handler om, at hun gerne vil bo i København, hvor hun skal starte på universitetet til efteråret. Hun har været ude at rejse, og er kommet ind på ønskestudiet. Hun skal læse til læge. Og hun glæder sig. Hun ved godt, at det bliver hårdt. Men også spændende. Heldigvis nåede hun at komme hjem, inden Coronakrisen brød ud. Hun hørte om, at pandemien var nået til Danmark, og nåede lige at komme, inden grænserne blev lukket. Nu har hun så boet hos os – og tiden har hun brugt til at lede efter en lejebolig. Hun vil gerne bo på Nørrebro. Men det er bare umuligt at få noget, hun kan betale. Med SU kommer hun ikke så langt. Og hun er ikke sikker på, at hun magter at tage et fritidsjob – i hvert fald det første år.

Forældrekøb er løsningen

Vi har derfor fundet ud af, at vi vil hjælpe hende med et forældrekøb. Det skulle bare mangle. Alle, der kan, og som er i den samme situation, gør det jo. Så, hvorfor ikke. Det er jo faktisk en god investering. Også selvom boligmarkedet er svært at bevæge sig i.

Vi bruger en købermægler

Vi har undersøgt, hvor vi kan få bedst mulig rådgivning. Det var et simpelt valg. Efter nogle kig på forskellige sites, vi fandt efter at have søgt på ”advokat boligkøb” og ”købermægler”, var det klart, at vi skal henvende os til en købermægler. Det er første gang, vi laver et forældrekøb. Men muligvis ikke sidste. Vores yngste søn vil jo læse jura – og går alt efter hans plan, så starter han om 3 år. Af den grund vil vi gerne have den rigtige erfaring fra starten. Og det ser ud, som om at en købermægler også kan sørge for, at vi ikke overser forskellige elementer i lovgivningen. Det gør, at vi føler os lidt tryggere.

Investeringen i lejligheden, ja, den må vi finansiere ved at optage et lån i vores egen bolig. Det kan vi godt tillade os. Vi har faktisk en ret stor friværdi i den, og med gode indkomster, skulle der ikke være problemer med lån og den slags. Vi er derfor ved at scanne hele boligmarkedet på Nørrebro for 2-værelses lejligheder. Om det bliver en andelsbolig eller en ejerlejlighed, ved vi ikke endnu. Det er sådan set ligegyldig. Det vil under alle omstændigheder være en god investering. Boliger er jo meget eftertragtede i København. Og sådan vil det blive ved med at være. Uanset om der kommer dårlige tider på boligmarkedet siden hen.

Nyt testamente er nødvendigt

Men det, som vi ikke lige helt havde tænkt på, er, at vi nu også skal have ændret i vores testamente. Men heldigvis gjorde købermægleren os opmærksomme på det. Jeg har påtaget mig opgaven med at finde en notar. Jeg leder på Google: ”Testamente pris”. Den notar, som lavede vores testamente for nogle år siden, er nemlig gået på pension siden da. Så vi skal finde en ny her i nærheden.