Henning og rally

Min fætter Henning er en ret kendt rallykører, og han har vundet flere nationale mesterskaber inden for de seneste fem år. Hans rallybil er bygget specielt til rally på fabrikken og er en rigtig hidsig satan, som bestemt ikke er egnet til noget som helst andet end racerkørsel. Derfor bruger han den heller ikke til andet, blandt andet fordi man ikke kan tegne kaskoforsikring på sådan en bil.

Henning har også en almindelig personbil med en helt almindelig bilforsikring. Og den kom han i clinch med for nylig, for under en køretur var han ude for et mindre uheld, da en anden bilist kørte ud foran ham fra en sidevej.

Henning var ude at køre med sin faste observatør, for de ville tage nogle noter om en vejstrækning, der nogle dage senere skulle indgå som hastighedsprøve i et DM-rally. Den slags er ganske normalt, og det foregår ifølge Henning altid i et ret adstadigt tempo, så der på ingen måde er tale om racerkørsel.

Men da forsikringsselskabet blev opmærksom på formålet med køreturen den pågældende dag, afviste det anmeldelsen med henvisning til, at der nok havde været tale om en form for træning og dermed væddeløbskørsel, der i de fleste former for bilforsikring er undtaget fra dækning.

Henning blev godt gal i skralden, for han havde på ingen måde kørt hurtigt eller uforsvarligt. Det meddelte han forsikringsselskabet og gav samtidig til kende, at han ville overlade sagen til sin advokat. Det hjalp, og forsikringsselskabet gav sig og erkendte sit erstatningsansvar.