Slut med ledninger

Det var mindst fjerde gang, jeg var ved at skvatte i den ledning, min kone havde trukket inde fra telefonstikket i stuen og ud på terrassen, hvor hun sad og arbejdede på sin bærbare computer i det dejlige sommervejr. Hun sad der med benet i gips oppe på en stol og var via internettet koblet på firmaets netværk. Hun kunne ikke holde ud at være sygemeldt længere bare på grund af et brækket ben, så hun påtog sig nogle arbejdsmæssige opgaver, som hun kunne udføre herhjemme.

Beslutningen taget

Det var på det tidspunkt, jeg traf beslutningen. Hverken min kone eller jeg skulle være bundet til det bredbånd, vi har i huset, når vi skal på internettet. Dels gider jeg ikke falde i kablet, dels kan vi i mange situationer have gavn af et godt mobil bredbånd, så vi altid har adgang til nettet, uanset hvor vi er.

Mobil og bredbånd?

Så nu ville jeg gå i den telebutik, hvor vi normalt handler både mobiltelefoner og andet af den slags, og købe et abonnement på en mobil bredbåndsforbindelse. Det gjorde jeg dagen efter, og jeg blev lidt overrasket over, hvor mange forskellige typer abonnementer man kan vælge afhængigt af behovet for den mængde data, bredbåndet skal transportere.

Det billigste bredbånd

Jeg fik forklaret, at det antal megabit, man bestilte, er pr. måned, så da det kun er lejlighedsvis, vi vil koble os op via den mobile løsning, kunne jeg med sindsro vælge det billigste bredbånd – også fordi min kone om to dage skal have gipsen af og igen gå på arbejde.