Tandskade på skiferien

Vores årlige skiferie i de franske alper fik i denne vinter et noget kedeligere forløb, end den plejer. Min kone og jeg var som sædvanligt kørt derned i egen bil, og i år havde vi vores voksne søn, Henrik, med på ferien, fordi han i år ikke skulle på skiferie sammen med sine to gode venner, hvilket de ellers har været i flere år.

Efter fire dage med dejligt vejr og masser af godt skiløb, løb Henrik ind i et uheld. Han er en ganske habil skiløber, men en anden kom på tværs af hans løjpe, og for at undgå et sammenstød foretog han en undvigemanøvre, men kolliderede desværre med et træ.

Intet brækket heldigvis

Han undgik heldigvis at brække noget, men hans ansigt var temmelig forslået, og han måtte på en lokal skadestue for at blive lappet sammen. Her viste det sig desværre, at han havde beskadiget en af sine fortænder, og han blev rådet til at søge tandlæge, når vi var kommet hjem igen.

Jeg ringede med det samme til vores tandlæge i København for at sikre en tid til Henrik hurtigst muligt efter hjemkomsten, og den fik jeg også. Henrik havde lidt ondt i den beskadigede tand, men det var ikke værre, end at almindelig Aspirin kunne holde smerterne i ave.

Vel hjemme igen kom Henrik så til tandlæge, og hans undersøgelse viste en så slem skade, at tanden ikke kunne reddes, så han anbefalede et billigt implantat, som Henriks ulykkesforsikring heldigvis ville betale. Men det kastede alligevel en skygge over skiferien.