Travle psykoterapeuter

Der findes allerede mange artikler, som taler om, at manglen på terapeuter er stor. Der er blevet skrevet om, at der bør gives incitamenter til, at der kommer flere studerende ind på psykologistudiet. Der eksisterer også mange skriverier om behovet for flere klinikker, hvor psykisk og mentalt syge kan komme i behandling.

Stor værdi i terapi

Der er heldigvis flere og flere mennesker, der indser værdien af at få behandling hos en psykoterapeut. Mange mennesker har heldigvis opdaget, at terapi kan forbedre deres livskvalitet, hvilket jo er sandt. Og det er sundt for os, at vi tager imod de eksisterende muligheder for terapi.

Travle psykoterapeuter

Men fordi presset på terapeuterne stiger, så oplever flere og flere, at de bliver nødt til at afvise mennesker, der har behov for deres hjælp. Det skaber måske mistænksomhed omkring, hvad en terapeut egentlig kan gøre for os.
Jeg talte med en psykoterapeut i København – https://healthyyou.dk/psykoterapi/, som nævnte, at hun konstant gik rundt med dårlig samvittighed, fordi hun følte sig tvunget til at afvise potentielle klienter. Hun havde ikke tid nok.

Dårlig samvittighed

Hun nævnte også, at den dårlige samvittighed var umulig at lægge fra sig efter en lang arbejdsdag. Den trængte ind i hendes hverdag og familieliv. I sidste ende blev hun en dårligere psykoterapeut, fordi hun mødte på – og gik fra – sit arbejde med dårlig samvittighed. Hun fortalte, at hun var godt på vej ind i en depression, inden hun fandt en terapeut, der kunne hjælpe hende.

Heldigvis er hun nu på vej ud af den onde cirkel. Hun har lært, at hun ikke behøver at afvise nye klienter. Hun kan forklare dem situationen og finde tid til dem – måske lidt senere end ønsket. Hun bliver dog nødt til at prioritere, hvornår hun kan tage en klient i terapi. Hun forsøger at sikre, at de mennesker med størst behov kommer i terapi først. Sådan en terapeut vil jeg stole på.