Udskiftning af alle vinduer

Selvom der er en tendens til, at flere og flere bor til leje, så er der stadigvæk rigtigt mange, der ejer deres egen bolig. Generelt kan vi se fra statistikkerne, at ca. 50% af alle boliger er ejerboliger, og 50% er lejeboliger. Sådan var det ikke for bare få år siden: I 2018 boede 57% af befolkningen i ejerboliger og 42% i lejeboliger. Så boligmarkedet er ved at ændre sig. Det betyder dog ikke, at der bliver færre boliger. Tværtimod. Der bliver faktisk bygget mange nye boliger – især i de større byer. Uanset, om det er leje-, eller ejerboliger så skal de vedligeholdes. For lejeboligerne gælder det ofte, at al udvendig vedligeholdelse påhviler ejeren af boligen. Og for ejerboligernes vedkommende, så siger det sig selv, at al vedligeholdelse skal finansieres af ejeren.

Vedligeholdelse

Som lejer af en bolig skal du ofte sørge for den indvendige vedligeholdelse. Du skal selvfølgelig også sørge for at finansiere reparationer af apparater, som du bruger i din hverdag, men som ejeren har stillet til din rådighed. Det kan fx være vaskemaskinen.

Der er sommetider forskellige fortolkninger af disse regler. Og det kan være lidt svært at gennemskue en gang imellem. Fx så bruger du jo vinduerne dagligt: Du kigger ud ad dem. Ser, hvad der sker på gaden eller ude på vejen. Skal du finansiere en udskiftning af dem? Nej, det skal du ikke. Det skal ejeren.

Udskiftning af vinduerne

Skal der laves en udskiftning af vinduer i den ejendom, som du bor i som lejer, så vil det være ejeren, der skal finansiere den. Udskiftningen af vinduerne vil nemlig ofte være en værdiforøgelse af selve ejendommen.
Som ejer af boligen giver det sig selv. Forståeligt nok. Og her er det vigtigt, at du lige undersøger, hvad der bedst kan betale sig. Der er intet galt i at gå på internettet og søge efter fx ”Rationel vinduer Sjælland” for at finde ud af, hvad en udskiftning af vinduerne i dit hus vil komme til at koste dig. Men det kan måske være en fordel for dig også at undersøge, hvad det vil koste dig at bruge vinduer fra Velfac – eller et andet stort firma, der producerer vinduer, og som er almindeligt kendt her i landet.

Store forskelle

Du vil nemlig opdage, at der er store forskelle på priser og på, hvilke typer vinduer du kan få sat ind i huset. Måske har du en drøm om at få et kæmpestort panoramavindue i stuen, så der kan komme mere lys ind i det. Det er ikke sikkert, at Velfac eller Rationel kan imødekomme dit ønske lige med det samme. Det skal du undersøge. Og du skal gå lidt længere: Du skal kontakte firmaerne for at forhøre dig om dine muligheder. Ofte vil du nemlig opdage, at de enkelte vinduesproducenter kan meget mere, end de viser på deres sites. Den viden kan du kun få via direkte dialog med dem. Deres webmaster har nemlig travlt med at lave alle mulige andre ting. Så de seneste produkter er ikke altid kommet op på deres sites. Alternativt kan du også kontakte en god montør, der har daglig kontakt med flere vinduesproducenter.